Verón missar Sydkoreamatchen

Veteranen Verón är vadskadad och missar mötet med Sydkorea. Han ersätts av Liverpoolspelaren Maxi Rodríguez. I övrigt blir startelvan densamma. La Bruja sägs kunna vara tillbaka till den sista gruppmatchen.

***

Den värsta upphetsningen efter Messis mästerliga insats mot Nigeria har lagt sig här i Buenos Aires. Nu börjar rädslan smyga sig på igen inför mötet med Sydkorea. Det finns en ocean av negativa saker att ta fasta på.

Vi börjar med det kusligaste! Även i katastrof-VM 2002 inledde Argentina med att besegra Nigeria med 1-0. Då som nu var det en Gabriel (Batistuta 2002 och Heinze 2010) som nickade in målet på en hörna slagen av samme Juan Sebastián Verón.

***

Dagens huvudrubrik: ”Corea del foul”. Sportdagstidningen Olé tror att Messi kommer få mycket stryk av hårdföra sydkoreaner.

***

Jag läste att någon liknade Argentinas triumf mot Nigeria vid en tjock person med vackert ansikte. Alla är så upptagna med att glädjas över Messis briljans att de missar lagets övriga defekter, menade han. Här har ni fem fettvalkar som är svåra att dölja:
Högerkanten
- Maradonas val att sätta sin gullegris, mittfältaren Gutiérrez, som högerback föll inte väl ut. Mot vindsnabbe stjärnan Park Ji-Sung kan Jonás bli en svängdörr.
Målskyttet - nog för att Nigerias målvakt var briljant, men världsstjärnor som Messi och Higuaín får inte vara så förlåtande. Satsar man superoffensivt måste målen också komma, annars kan det straffa sig.
Underprestation – unga stjärnskottet Ángel di María var osynlig. Han deltog knappt, vilket gjorde att Argentina saknade kantspel.
Verón - lagets store ledare visade att hans 35-åriga kropp inte mår helt bra.
Maradonas envishet - nästan alla experter tycker att förbundskaptenen ska ändra laget för att stärka defensiven. Maradona är Herr Tvärtemot och fortsätter med sin Geronimo-uppställning.

***

Maradonacitatet: ”Jonás finns i mitt hjärta, förut var det Macherano, Messi och nio till. Nu är det Mascherano, Messi, Jonás och åtta till”. Efter en träningslandskamp mot Ryssland i fjol slog Maradona fast att Gutiérrez numera är en av tre spelare som är säker på en plats i startelvan. Står han fast vid det efter matchen mot Sydkorea?

Claes Aronsson
claes.aronsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".