Maradona och Mr Kung Fu möts igen

Jag hyllade Maradonas mod inför matchen mot Nigeria. Den här gången är det snarare Jackass över honom. Man sätter sig inte i en kundvagn och åker nedför Götgatsbacken två gånger, trots att det gick bra den första. Men det blir kul! Geronimo!!! Nu håller jag tummarna för mitt kära Argentina och alla jag tycker om här.

Maxi Rodríguez på mitten i stället för Verón är enda förändringen i laget som det ser ut. Det behöver inte vara negativt mot Sydkorea eftersom Maxi är betydligt mer löpstark än la Bruja.

***

Dagens huvudrubrik: ”Maestro!”. Trots att det är matchdag får grannlandet Uruguay huvudrubriken i dag i sportdagstidningen Olé, för sin fina insats mot Sydafrika. Mästaren är så klart Diego Forlán. Det kan mycket väl bli Argentina-Uruguay i åttondelsfinal.

***

Matchens dueller:
Sydkorea mot Lionel ”La Pulga” Messi: Sydkoreanerna övar sparkar redan på uppvärmningen, skriver sportdagstidningen Olé ironiskt. På fotot syns sex sydkoreaner som mjukar upp med höga kickar. Argentinas starkaste länk kommer troligen att tas mycket hårdare än i mötet med Nigeria.

Jonás ”Galgo” Gutiérrez mot Park Ji-Sung: Den ovane högerbacken har hanterat argentinska stormvindar, men den här gången ställs Maradonas svagaste länk mot en sydkoreansk sudestada. Räcker råden från forne Manchester United-spelaren Carlos Tévez för att Jonás ska kunna stoppa ekorren Ji-Sung.

Diego Maradona mot Huh Jung-Moo: 24 år efter VM-mötet mellan Sydkorea och Argentina stöter de på varandra igen - som förbundskaptener. Duellen mellan Lagerbäck och Maradona är ingenting jämfört med detta hatmöte.

***

Maradonacitat: ”De spelade inte fotboll, det var taekwondo”, sade Maradona efter gruppmatchen i VM 1986. ”Jag kommer inte ihåg vad han heter, men jag kallade honom för Kung Fu” - argentinaren har inga vackra minnen av den sydkoreanske förbundskaptenen.

***

Mitt tips: 3-2 till Argentina.

Claes Aronsson
claes.aronsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".