Det blir en stor j*a repris

Mexiko vann välförtjänt, vad Frankrike håller på med vet jag inte. Det luktar EM 2008 lång väg...

Tidigare i dag skrev jag att Frankrike inte kommer att upprepa misstaget från 2008, då man slutade sist i gruppen.

Jag hade fel. Det kommer att bli en stor j*a repris. Frankrike har inte längre avgörandet i sina egna händer. Nu måste man slå taggade hemmanationen Sydafrika på tisdag och samtidigt hoppas på att Uruguay-Mexiko inte kommer att spela oavgjort.

För då är det kört. Helt kört. Lika kört som det varit med målchanser för Frankrikes del i Sydafrika. Inte ett enda mål so far.

Men Frankrike var piggare i dag. Med Malouda på plan kom man till avslut, men inga riktigt farliga målchanser blev det. Ofta såg det svårt ut, fransmännen krånglade till det för mycket.

Två olyckliga mål var det, men domaren dömer. Och i alla fall vad gäller straffen tycker jag det var rätt. Första målet såg ut som misstänkt offside, men men...

Mexiko var helt enkelt hetare de gav inte upp. Det gjorde Frankrikes stjärnor, de började sura direkt efter första målet.

Och då går det inte. Då förtjänar man inte åttondelsfinal i VM.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".