1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Fotbolls-vm

Minutrapport: Så var England-Algeriet

England mötte Algeriet i VM. Radiosporten rapporterade live.

94 Sista chansen nu. Hörna till England. Försvaret nickar dock bort bollen och matchen är slut. 0-0 mellan England och Algeriet är ett faktum i Kapstaden. England går därmed upp på 2 poäng och Algeriet tar sin första. Slovenien leder gruppen alltjämt.

91 Ett bra anfall av England där Lampard väljer att inte skjuta med sin vänsterfot. Istället hamnar bollen på uppstuds hos Jermain Defoe, som tar skott utifrån. Bollen seglar högt över Algeriets ribba.

90 3 minuters övertid.

90 En bra algerisk lyftning in i Englands straffområde. Där finns både James och Bougherra. Målvakten går segrande ur duellen.

88 Byte i Algeriet. Portsmouthspelaren Hassan Yebda går ut mot Leccespelaren Djamel Mesbah.

86 England kastar bort ännu en hörna. Ingen i boxen tar för sig i straffområdet.

85 Mehdi Lacen får ett gult kort efter en taktiskt frispark på mittplan mot Shaun Wright-Phillips.

84 Capellos sista byte när Barry går av banan för att ersättas av Peter Crouch. Offensivt.

80 Nytt byte i Algeriet. Storstjärnan Karim Ziani, med kramp, går ut mot Adlane Guediora.

78 Efter en hyfsad engelsk period lyckas Algeriet återigen anfalla men inhopparen Abdouls skott går en bra bit utanför David James mål.

76 Nyinkomne Defoe fixar en hörna åt engelsmännen. Lampard med hörnan. Terry kommer högst på hörnan och nickar bollen på en algerier. Engelsmännen ropar på hands. Domaren blåser inte. Korrekt.

73 Wayne Rooney har inte gjort mål på sju raka landskamper och man förstår varför. Ett chansskott från 40 meter utan resultat. Samtidigt byte i England. Heskey går ut, Defoe kommer in. Algeriet gör också ett byte då Boudebouz går ut och Abdoul kommer in.

71 - Värt att säga är att Jamie Carragher har varit Englands bästa försvarare i dag, säger Richard Henriksson.

70 Heskey kommer på ett  fint instick från Wright-Phillips. Halvfri med målvakten väljer han att försöka passa Rooney men en försvarare kommer emellan. Bollen går i en hög båge över målet och hörna. Gerrard nickar på Gerrards hörna men Algeriets målvakt är stabil på linjen.

69 England försöker och försöker men är ovanligt trubbigt idag. Heskey är mycket piggare än Rooney som inte går att känna igen.

66 Nyinkomne Wright-Phillips står för en fin första aktion på sin högerkant och fixar en frispark i ett bra inläggsläge. Gerrards inlägg är svagt och når bara Lampard som inte får kontroll på bollen.

64 Den annars så stabile John Terry spelar en för lös hemåtpass som David James måste storma ut ur sitt straffområde för att nå. Den algeriska anfallaren är nära att nå bollen men James hinner först och är arg på Terry. Med rätta.

63 Byte i England. Just Aaron Lennon går ut mot Manchester Citys Shaun Wright-Phillips.

62 Aaron Lennon dribblar fint på vänsterkanten för en gångs skull och slår ett väl avvägt inlägg som Wayne Rooney inte når.

60 Algeriet slarvar i försvarsspelet och Mehdi Lacen råkar lägga ut bollen till hörna. Vad ska England hitta på nu? Hörnan från Gerrard är bra slagen men M'Bolhi har bra koll och plockar ner bollen.

59 Ett mycket bra frisparksläge för Algeriet. Petning och skott från lagkaptenen Yahia. Utanför mål.

58 Jamie Carragher drar på sig en onödig frispark strax utanför eget straffområde. Gult kort och därmed är han avstängd i den tredje och sista gruppspelsmatchen mot Slovenien.

55 Steven Gerrard bryter igenom på högerkanten och har tre spelbara engelsmän i straffområdet. Två algerier förutom målvakten finns där också. Passningen är dock horribel och når varken Lampard, Heskey eller Rooney. Försvaret rensar undan.

53 Glen Johnson slarvar med bollen och förlorar återigen en duell mot Karim Ziani. Det blir dock frispark till England.

50 Algeriets offensiva försök har inte bedarrat utan de fortsätter att utmana engelsmännen högt upp i banan.

47 Frispark till Algeriet i ett hyfsat läge för Algeriet. Skottet går dock rakt i muren. Bollen studsar till Ziani som utmanar Glen Johnson på vänsterkanten. Den senare går vinnande ur duellen.

46 Andra halvlek är i full gång!

45 Domaren blåser av och i paus har Algeriet bevisat att de hör hemma i VM. Matchens bästa chans tillfaller Frank Lampard och England men Algeriet var det bättre laget under de första 25 minuterna.

43 Första gången man ser Rooney i matchen när han provar skott från cirka 30 meter. Inga problem för M'Bolhi.

38 Nytt skottläge för England. Lennon hittar Barry som kommer till ett tamt avslut.

37 England har höjt sig nu och lyckas hålla bollen på offensiv planhalva.

33 Matchens bästa läge! Aaron Lennon driver upp ett eget anfall på sin högerkant och slår ett inlägg som Emile Heskey skarvar vidare till Frank Lampard. Med vänsterfoten har Lampard ett superläge ett par meter från mål men M'Bolhi gör en grym räddning!

30 England kommer i sitt första riktiga anfall för matchen genom Steven Gerrard som väggar sig fram på vänsterkanten med Ashley Cole. Gerrard hittar ett läge för skott och avlossar sin bössa men skottet är tamt och M'Bolhi kan rädda.

29 Ingen fara med den forne lagkaptenen som är i spel igen.

28 John Terry ligger ner och håller sig för huvudet efter en duell med Bougherra på den engelska defensiva vänsterkanen.

27 England försöker på högerkanten men varken Lennon, Johnson eller Heskey får in bollen i straffområdet.

23 Ett farligt inlägg från Kadir, på högerkanten, når nästan Hassan Yebda vid straffpunkten men i sista stund dyker Gareth Barry upp och slår undan till hörna. David James är sedan stark i luften på den algeriska hörnan.

21 Algeriet spelar ett snabbt och nätt passningsspel. Anfört av Wolfsburgs mittfältskreatör Karim Ziani förstås.

17 Algeriet pressar bra nu och Karim Zianis inlägg från vänsterkanten ställer till problem för Jamie Carragher. David James är dock bra med på noterna.

15 - Att England inte har en etablerad förstamålvakt är förstås lagets stora svaghet och David James måste känna stor press eftersom att han vet att han lätt kan bli petad. Som Green blev, säger vår expert Richard Henriksson.

13 På det efterföljande engelska anfallet lyckas Heskey vinna en hörna genom en närkamp på högerkanten. Hörnan är bra och just Heskey vinner nickduellen men bollen går över mål.

12 På ett algeriskt inlägg boxar David James bollen rakt upp i luften. Den efterföljande rensningen är svag av Glen Johnson men Terry får till slut undan bollen.

11 Den officiella laguppställningen från Algeriet är felaktig. Vi informerades om en 3-4-3 men vi ser nu att det mer liknar en 4-5-1 med Nadir Belhadj (Portsmouthstjärnan) på sin vanliga position som vänsterback.

10 Lagen står fortfarande och känner på varandra men det är en spännande start på matchen i ett högt tempo.

8 Algeriet får matchens första hörna. Dock utan något bra resultat.

6 Ashley Cole tar sig in i straffområdet från sin vänsterkant men Glasgow Rangers-spelaren Madjid Bougherra, Algeriets nummer två, får undan bollen.

4 Algeriets nya målvakt M'boli, som blott gör sin andra landskamp, står för en felpass. Rakt ut till Rooney men det engelska anfallet rinner ut i sanden.

3 Frispark till England på offensiv planhalva. Gerrards lyftning nickas dock bort av det algeriska försvaret.

1 Algeriet startar direkt med ett positivt anfall som till slut hamnar över kortlinjen. Inspark.

1 Nationalsångerna är slut och matchen sparkas igång av Algeriet. Mycket nöje!

Robert Green som tappade in 1-1-målet mot USA senast får inte förnyat förtroende och ersätts av David James i Englandskassen. Även Algeriet bjuder på ett målvaktsbyte då den egentlige tredjemålvakten Mbolhi ersätter Chaouchi efter dennes tabbe mot Slovenien.

Utöver målvaktsbytet är Gareth Barry tillbaka i spel. Något som förpassar James Milner till bänken och Steven Gerrard ut till vänsterkanten. Skadade Ledley King ersätts av Liverpoolförsvararen Jamie Carragher.

Tidigare under dagen har USA och Slovenien spelat 2-2 i den här gruppen. Något som innebär att Slovenien leder gruppen på fyra poäng. Vid seger för England idag går de upp som delad gruppetta.

England (4-4-2):
1 David James
2 Glen Johnson,
18 Jamie Carragher,
6 John Terry,
3 Ashley Cole
7 Aaron Lennon,
14 Gareth Barry,
8 Frank Lampard,
4 Steven Gerrard
10 Wayne Rooney,
21 Emile Heskey


Algeriet (3-4-3):
23 Raïs M'bolhi
2 Madjud Bougherra,
3 Nadir Belhadj,
4 Alaeddine Yahia
21 Foued Kadir,
19 Hassan Yebda,
8 Mehdi Lacen,
5 Rafik Halliche
7 Ryad Boudebouz,
15 Karim Ziani,
13 Karim Matmour

Leonard Jägerskiöld Nilsson
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".