Franska landslagets uttalande

Frankrikes VM-trupp släppte efter den inställda träningen ett gemensamt uttalande mot beslutet att skicka hem Nicolas Anelka.

Här är uttalandet - ord för ord:

"Alla spelare i den franska spelartruppen vill utan undantag uttala sitt motstånd mot det franska fotbollsförbundets beslut ett utesluta Nicolas Anelka från VM. Vi beklagar incidenten i halvtid i matchen mellan Frankrike och Mexiko, men vi beklagar än mer offentliggörandet av en händelse som endast var lagets angelägenhet och som var ett naturligt inslag i livet i ett topplag. Spelaren försökte, på lagets begäran, att skapa en dialog. Vi beklagar på nytt att det försöket ignorerades. Det franska fotbollsförbundet försökte inte vid någon punkt skydda truppen. Det tog ett beslut utan att samråda med spelarna, som enbart var grundat på det fakta som rapporterats i medier. Som en konsekvens av detta, och för att uttrycka sitt motstånd mot den attityd som råder hos de flesta högre tjänstemän i förbundet, väljer alla spelare att inte delta i dagens schemalagda träning."

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".