spanien

Joachim Björklund: "Villa och Torres startar"

Radiosportens Spanienexpert tror - liksom den spanska pressen - att Spanien kommer röra om i startelvan i matchen mot Honduras.

Det var en rejäl chock som drabbade den spanska fotbollsnationen efter 0-1-förlusten mot Schweiz.

Men chocken har lagt sig och nu blickar man framåt. Man förväntas till exempel starta med två renodlade anfallare mot Honduras och därmed frångå uppställningen 4-5-1.

Fernando Torres och David Villa kommer troligen starta och förväntningarna är skyhöga i Spanien.

– Nu pratar man bara om att vinna mot Honduras och vinna ordentligt. Det kan ju faktiskt bli målskillnad som avgör den här gruppen till slut, säger Björklund.

Bra i kvalet och bra i EM, är VM-förbannelse inget man pratar om i Spanien?
– Jodå, två av mina bästa vänner som är spanjorer sa 'nu är vi där igen' efter matchen mot Schweiz. Men i och med att man har en ganska lätt grupp så ser man ganska positivt på de här två matcherna och tror att man ska ta sig vidare.

Vad säger man om Honduras som motståndare?
– Det är ett lag man ska slå. Det är en måste-vinna match och vinna ordentligt med tanke på att tre lag kan hamna på sex poäng i den här gruppen.

Om Fernando Torres spelar från start. Innebär det att man kommer spela med två anfallare och frångå sin 4-5-1-uppställning?
– Då blir det två mer renodlade anfallare på topp med David Silva lite grand bakom. Skulle det se riktigt bra ut i kväll så kommer man spela med två anfallare även i fortsättningen, tror jag. Jag tycker Spanien är bättre med två anfallare.

Kenneth Range
Martin Sundelius

fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".