internationell fotboll

Blatter öppnar för målkameror inom fotbollen

Fifa-presidenten har hittills ställt sig kallsinnig till kritikers krav på införandet av målkameror. Men nu har schweizaren svängt.

Debatten om tillgång till sådan teknologi så att man kan avgöra om bollen var innanför mållinjen eller inte tog ny fart under sommarens VM-slutspel i Sydafrika.

I åttondelsfinalen mellan Tyskland och England skjuter engelsmannen Frank Lampard ett skott, som klart och tydligt var innanför mållinjen. Domarteamet valde dock att döma bort målet.

Nu är frågan uppe på Fifas agenda, säger Fifas president Sepp Blatter enligt nyhetsbyårån Reuters.

Frågan kommer att diskuteras på IFAB:s (International assiciations board) styrelsemöte i oktober. IFAB är det organ inom Fifa som beslutar om regeländringar, där samtliga nationella förbund har rätt att ge sina förslag.

– Min personliga åsikt om målkameror har aldrig förändrats. Jag har sagt att om vi får ett korrekt och enkelt system då kommer vi använda det, men så här långt har vi varken fått fram ett enkelt eller korrekt system, sa 74-årige Blatter.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista