Fotbollsarena Radiosporten

Jonas Olsson: "Målvakter är oftast lite speciella"

Jonas Olsson berättar vem som är navet i West Bromwich spel och vem som inte får komma nära stereon i omklädningsrummet.

Vem tycker du är bäst i West Bromwich?

– Jag tycker vår bäste spelare är en skotte som heter Graham Dorrans som spelar på mitten. Han är bara 23 år och jag tror att han kommer bli en fantastiskt bra fotbollsspelare.

– West Ham bjöd på honom i somras men klubben ville behålla honom till varje pris och det är vi andra glada för. Han är navet i hela vårat spel. Det mesta går genom honom.

Vem är smartast i laget?

– Vår tränare är väldigt intelligent för att vara tränare. Bland spelarna faller målvakterna ofta bort. De är kanske intelligenta men de är ofta lite speciella.

– Jag får säga min mittbackskollega, Gabriel Tamas, som är väldigt intelligent och erfaren som fotbollsspelare. Han har spelat i Turkiet, Frankrike, Spanien, Ryssland och pratar alla språk där han har varit.

Vem är mest osmart i laget?

– Där finns det några att välja på. Jag får passa på den frågan och vara lite tråkig.

Vem får absolut inte sköta stereon i omklädningsrummet?

– Det får absolut inte vår högerback Gianni Zuiverloon göra. Han hade sin ipod på någon gång och det var någon väldigt konstig holländsk rap som inte togs emot bra av spelargruppen.

– Han har fått ipod-förbud. Han får inte ens vara i närheten av anläggningen.

Vem är tränarens favorit?

– Det är målvakten Scott Carson tror jag som är kapten. Väldigt duktig målvakt som hade lite problem när han spelade för engelska landslaget och släppte in ett mål på Wembley som gjorde att de missade EM 2008.

– Tränaren trodde på honom jättemycket och gjorde honom till kapten. Han har växt otroligt mycket.

Susanna Andrén
Andreas Lindman

fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista