EM-kval

"Hoppas få tyst på dem"

Med Olof Mellberg borta är han förstavalet. Och Andreas Granqvist tänker verkligen ta chansen mot Holland.
 

Han har under några år fått gå bakom svenska landslagets mittbackar Olof Mellberg och Daniel Majstorovic för att se och lära.

– Jag har varit med i fyra år och under den nya tiden med Erik Hamrén känner jag att jag fått ett större ansvar. Jag känns som tredjealternativet bakom Olof och Daniel och är med och konkurrerar på större villkor, sa Granqvist när Radiosporten hälsade på honom i Holland i helgen.

När Mellberg fick rött kort senast i EM-kvalet mot San Marino slog han till direkt med ett mål.

– Det är klart att det var nervöst, det var ändå min första tävlingsmatch på riktigt allvar. Det var en skön match att komma in i, vi leder med 3-0. Jag fick göra ett mål ganska snabbt och känna att jag verkligen var med på lika villkor, sa Granqvist.

På dagens presskonferens klargjorde förbundskapten Erik Hamrén att Granqvist är förstavalet mot Holland. Något han på förhand kände på sig.

– Det känns väldigt inspirerande. Lite otur att Olof fick ett rött kort mot San Marino, men jag hoppas att jag får chansen och verkligen tar den. Och att vi krigar till oss tre poäng mot Holland.

Granqvist spelar till vardags i Groningen och ser Holland som hemmaplan.

– Holland spelar en väldigt offensiv fotboll, det kommer att bli en väldigt rolig och spännande match.

Redan nu har snacket börjat gå i landet inför matchen.

– Holländare är väldigt kaxiga och nöjda med sitt landslag. Vi hoppas att vi kan knäppa dem nu och få tyst på dem lite, sa Granqvist.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se