Örebro–Kalmar 1-0

Örebro nollade Kalmar - På väg mot Europa

Örebro tog ledningen redan efter femton sekunder vilket räckte för att ta tre poäng mot Kalmar. 1-0 innebar att laget befäster sin tredjeplats inför de avslutande omgångarna.

Radiosportens Mats Dahlberg valde Lagens lirare:
Örebro: Alejandro Bedoya
Kalmar: Daniel Sobralense

Örebros Alejandro Bedoya var tillbaka efter en avstängning och den amerikanska landslagsmannen behövde bara 15 sekunder för att ge sitt lag ledningen mot Kalmar hemma på Behrn Arena.

– Att komma i underläge är ingenting man önskar sig men samtidigt var det lång tid kvar. Vi var ju även nära att kvittera eftersom vi hade en i stolpen och en i ribban, summerade Kalmars tränare Nanne Bergstrand den första halvleken.

Hemmasupportrarna på Behrn arena fick för kvällen samsas med spioner från bland annat den belgiska, holländska och italienska ligan. En inte alltför vågad gissning är att dessa kollade in den finländska landslagsmannen Rooni Porokara vars kontrakt går efter den här säsongen.

Hurvida dessa imponerades av Bedoya är oklart då amerikanen förutom målet han med att bli utvisad och hemmalaget var ordentligt pressade på slutet.

– Vi är inte vana att vara pressade på hemmaplan men med en man mindre hade vi inte så mycket att sätta emot, summerade Örebros Patrik Anttonen som tyckte att det var billiga kort som ledde till utvisningen.

De tre poängen innebar att laget befäste sin tredjeplats och det ser allt mer ut som att Örebro får spela i Europa nästa år.

Örebro - Kalmar 1-0 (1-0)
1-0 Alejandro Bedoya (1).

Utv, Örebro: Alejandro Bedoya (71).
Varningar, Örebro: Alejandro Bedoya.
Kalmar FF: Daniel Sobralense.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 8 432.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se