Gais–Häcken 2–1

Nödvändig Gais-seger mot Häcken

Gais tog sin första seger på nära två månader när Häcken besegrades med 2-1 på Gamla Ullevi.

Radiosportens Christian Olsson valde Lagens lirare:
Gais: Eyjolfur Hedinsson
Häcken: Paulinho

Gais, som inte vunnit sedan den 7 augusti, var före kvällens match på Gamla Ullevi i högsta drag indraget i bottenstriden.

– En oerhörd lättnad, vi har haft otur de sista matcherna. Vi kanske inte har spelat så bra men ändå haft chansen och inte lyckats förrän nu, säger Gais matchhjälte Eyjolfur Hedinsson.

Det som i början var en rätt medioker tillställning växte till ett händelserikt derby. I första halvlek var man också det minst anfallsglada laget och hade många felpassningar.

Men Häcken hade ingen fart i spelet och i början av andra halvlek ordnade Gais Johan Mårtensson ledningen.

En kvart senare kom kvitteringen. Efter en hands i Gaisförsvaret slog Paulinho in 1-1 på straff bakom Dime Jankulovski.

Efter många protester släppte Gais saken och tog tillbaka ledningen bara tre minuter senare. Efter en hörn- och inläggssituation slog Eyjolfur Hedinsson in ett hårt vänsterskott.

– Jag kommer bara i håg att jag fick bollen vid bortre stolpen och satte med vänsterfoten på volley rakt i mål, säger Hedinsson.

Gais är nu fyra poäng från kvalplatsen. Häcken har en poäng mer.

– Klar att det är tungt att förlora, vi förlorar för andra gången i rad. Vi har en del att jobba med men det är snart match igen så vi får analyser i morgon och sen full kraft till Örebromatchen, säger Häckens Josef Karlsson.


Gais-Häcken 2-1 (0-0)

1-0 Johan Mårtensson (50), 1-1 Paulinho (77 str), 2-1 Eyjolfur Hedinsson (80).

Utv, Häcken: Mohammed Ali Khan (86).

Varningar, Häcken: Paulinho, Dominic Chatto, Mohammed Ali Khan, René Makondele.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde..

Publik: 3 808.

Gais (4-5-1): Dime Jankulovski - Jimmy Tamandi, Björn Andersson, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Jesper Florén (Tommy Lycén 61), Johan Mårtensson, Romario Sipiao (Aram Khalili 90), Hallgrimur Jonasson, Eyjolfur Hedinsson - Joel Johansson.

Häcken (4-5-1): Damir Mehic - David Frölund, Mattias Östberg, Emil Wahlström, Mohammed Ali Khan - Jonas Henriksson (Abdul Majeed Waris 70), Jonas Bjurström (Paulinho 46), Josef Karlsson (Peter Nyström 89), Dominic Chatto, René Makondele - Mathias Ranégie.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se