fotboll - allsvenskan

Edström: "En oerhört het match"

 Det närmar sig slutet av allsvenskan och toppstriden i all ära, men Radiosportens experter Ralf Edström och Richard Henriksson bevakar bottestriden i dag.

Det återstår bara fem omgångar av allsvenskan. I dag finns Ralf Edström på Örjans Vall för att se krislaget Brommapojkarna, som inte har vunnit på nio matcher, besöka Halmstad.

– Det är en mycket viktig match och Halmstad tog en viktig seger senast borta mot Gefle. Möter nu Brommapojkarna som har haft problem. De fick en pinne senast mot Elfsborg, men det är fördel Halmstad. Även om de har haft problem mot Brommapojkarna på senare år, säger Edström.

AIK spelar Stockholmsderby mot Djurgården och där följer Richard Henriksson ett AIK som ligger på kvalplats. Och så möter Åtvidaberg Elfsborg på bortaplan.

– AIK får inte ta stryk i den matchen. Det är en otrolig match i den sista omgången, det är Åtvidaberg mot AIK och det kan vara direkt avgörande, säger Edström.

– AIK har väl en lite fördel, både Prince Ikpe Ekong och Kebba Ceesay är avstängda och det kan betyda en hel del. AIK var bra senast, tittar man mot Helsingborg så ska de inte ha stryk den matchen, de ska faktiskt vinna tycker jag. Det kommer att bli en oerhört het match och jag kan tänka mig att AIK vinner den faktiskt.

Gefle, som ligger allra sist i tabellen, möter Kalmar på bortaplan. Då måste Gefle ta poäng för att inte ramla ur, tror Edström.

– De har en negativ trend, de brukar vara starka hemma men har problem där. Och Kalmar är okej, de har ryckt upp sig. De kan kanske bli indragna i bottenstriden, men det tror jag inte, säger Edström.

Vilka tror du åker ut och vem få kvala?

– Om jag tippar med hjärtat åker Brommapojkarna och Gefle ur och Åtvidaberg grejar en kvalplats, säger Edström.

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se