fotboll - damlandslaget

Lindahl: "Viktigt att Sverige får arrangera EM"

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl är en av ambassadörerna för Sveriges ansökan till EM 2013. Hon tycker att det är viktigt för hela Europa att Sverige får det.

Tillsammans med Hanna Ljungberg och Victoria Sandell Svensson har Hedvig Lindahl marknadsfört EM till Sverige.

– Jag har framför allt pratat med mina fotbollsvänner och försökt att få dem att sprida ordet att vi söker EM. Och jag har försökt använda sociala medier och de kanaler jag har ute på facebook framför allt, säger Lindahl till Radiosporten.

Hon har även träffat representanter från Uefa i frågan.

– Jag var med när Uefa kom till Göteborg och gav min bild av hur viktigt jag tycker att det var att Sverige får arrangera i stället för Holland eftersom jag tycker att våra ligor i Europa måste stå starka mot den amerikanska. Och då är det logiskt för mig att man stärker upp damfotbollen i Sverige som redan har en starkt liga, så att vi kan få fler bra ligor. Det blir en följd tror jag, säger Lindahl.

Hur spännande är det just nu?

– Det är väldigt spännande. Vi som jobbar med damfotboll i Sverige borde vara väldigt på tårna just nu. Det här kommer ju att avgöra ganska mycket. Om man arrangerar ett sånt här mästerkap kommer hela Europas ögon att falla på Sverige, säger Lindahl.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".