Lotta Schelin: "Känns helt otroligt"

Landslagsstjärnan Lotta Schelin ser fram emot att få spela EM inför hemmapublik. Hon tror inte det blir ett problem att man inte får tävlingsmatcher inför mästerskapet.

Landslagsstjärnan Lotta Schelin kommer troligen att vara med och spela EM på hemmaplan 2013. Hon är förstås glad över beslutet.

– Det känns faktiskt helt otroligt. Det ska bli jäkligt kul och, peppar peppar, ska vi vara redo och klara, säger Lotta Schelin till Radiosporten.

Sveriges gruppspelsmatcher avgörs i Lotta Schelins hemstad Göteborg. Men finalen spelas på den nya stora arenan i Solna.

– Jag köper deras argument för det. Vi har en superarena här uppe, den kommer stå klar och målet är att vi ska fylla den. Det känns helt naturligt. Det är fotbollförbundets och fotbollslandslagens arena så det är väl inte konstigare än så.

Lotta Schelin har tidigare erfarenhet av att spela ett mästerskap inför hemmapublik, EM för F18.

– Det gick inte så bra där, jag känner verkligen att jag har en revansch att hämta ut. Men det går inte att jämföra med ett seniormästerskap. Det är inte svårt att motviera sig.

Vad betyder det att ni slipper kvalspela?

– Som jag har sett nu när Tyskland ska ha VM nästa år så har de haft väldigt många och bra matcher. Jag tror inte det ska vara något problem om vi är snabbt ute och får tag i bra träningsmatcher. Men självklart, det blir inte tävlingsmatcher på samma sätt, men jag tror vi ska lösa det ändå.

Men innan dess väntar ett par andra godbitar för damlandslaget. VM har man redan tagit sig till och beroende på hur det går där kan det bli OS i London 2012.

– Det känns ganska småtrevligt att kunna få uppleva. Det finns mycket på vägen, men det är väldigt skönt att känna att vi har säkrat ett mästerskap 2013 och att ha det på hemmaplan känns otroligt kul, säger Lotta Schelin.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".