fotboll - allsvenskan

"Vi kan klara det"

Brommapojkarna sparkar tränaren Kim Bergstrand i ett försök att klara sig kvar i allsvenskan. Ny tränare blir Roberth Björknesjö.

Roberth Björknesjö (f d Johansson) tar över uppdraget som tränare för Brommapojkarna. En uppgift som inte är ny för honom. För sju år sedan delade han tränarskapet med Benny Persson. Och 2008 tog han SM-guld med BP:s juniorlag 2008.

Anledningen till ledarbytet bottnar sig i BP:s jumboplacering i allsvenskan. På de tio senaste matcherna har det bara blivit två poäng.

Därför får Kim Bergstrand lämna tränarrollen och Björknesjö tar över med omedelbar verkan. Uppdraget är glasklart – håll BP kvar i allsvenskan.

– Jag tror att vi har en möjlighet att klara det. Det är därför jag tackar ja, säger Björknesjö.

BP har inga enkla matcher kvar på programmet. Först väntar IFK Göteborg, sedan Örebro, Malmö FF och BK Häcken.

– Det är klart att det är ett tufft schema kvar, men samtidigt kan alla slå alla i den här serien och det är det vi måste försöka med nu.

Förutom många år i BP har han ett förflutet som spelare i AIK och Djurgården samt tränare i Assyriska, som han fick sparken från för ett år sedan.

– Jag tror att det behövs en förändring nu och får vi till en bra förändring där alla är med, så tror jag att vi kan vinna tillräckligt många matcher på slutet för att klara det, säger Björknesjö.

Kim Bergstrand fick beskedet av klubbdirektören Ola Danhard i går kväll.

– Tråkigt. Jag har varit åtta år i BP, jag hade gärna velat gå hela vägen den här säsongen men nu blev det inte så. Det är en tomhet lite grann kan man säga, säger Bergstrand till Radiosporten.

Har du haft det på känn?

– Nej, det kan jag inte påstå. Men det är klart att om inte resultaten går vägen riskerar man alltid att få sparken i den här branschen.

Varför har ni fallit ner till jumboplatsen i allsvenskan?

– Vi hade ett målsättningssnack i somras som inte var riktigt bra. Jag tror inte att gruppen förstod vad som krävdes för att nå målsättningen och var vi befann oss i fotbollshierarkin och vad som gjorde oss bra, säger Bergstrand.

– Spelarna ville att vi skulle satsa på att vara bland de fem-sex bästa. Vi svävade i väg lite kanske.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se