fotboll

"Jag lever i en dröm"

Ena dagen lirar han fotboll i Zlatan Ibrahimovics trädgård i Malmö. Nästa sitter Erik Kristjansson i ett plan på väg till Italien för att provspela med Milan.

16-årige Erik Kristjansson följde med sin pappa Gisli till Zlatan Ibrahimovics hem i Malmö i söndags. I trädgården fick han spela fotboll med stjärnan och "Ibra" blev så imponerad att han direkt ringde Milan och tipsade om talangen.

– Han tyckte att jag hade bra bollkänsla och han såg att jag verkligen vill det här. Jag vill komma någon vart med min fotboll och jag tror att det var mycket det som fick honom att skicka ner mig hit, säger Kristjansson till Radiosporten.

Dagen efter satt Kristjansson på ett flygplan från Kastrup till Milano, där han just nu befinner sig och tränar med Milans ungdomsakademi.

– Jag trodde först inte att det var sant, men det är sant. Det är riktigt kul och jag lever i en dröm, jag vill verkligen detta till 100 procent. Det är helt underbart, säger Kristjansson.

Kristjansson tillhör Limhamn Bunkeflos P16-lag och går på gymnasiet i Malmö.

– Jag vill gå hela vägen, det är klart att jag vill bli bäst. Jag vill testa min fotboll och satsa på det här och se hur bra jag kan bli. Förhoppningsvis bäst, säger han.

Kristjansson lämnar Milano i morgon och åker till baka till Sverige. Vad som händer i framtiden vet han inte.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".