1 av 2
2 av 2
herrlandslaget

Hamréns dilemman

Vem ska ersätta Emir Bajrami? Ska Oscar Wendt få chansen på Behrang Safaris bekostnad? Erik Hamrén har en del att grubbla över.

– Det är små marginaler om vilka som ska spela på flera positioner, sa förbundskapten Erik Hamrén på fredagens presskonferens inför EM-kvalmatchen mot Holland på tisdag.

Emir Bajrami skickades hem under torsdagen på grund av sin fotskada. Hollandsproffset Petter Andersson kommer att fylla hans lucka på lördagens träning för att Sverige ska kunna spela elva mot elva.

Men det stora frågan är vem som ska ta Bajramis plats på tisdag kväll. Erik Hamrén deklarerade att det står mellan trion Johan Elmander, Christian "Chippen" Wilhelmsson och Tobias Hysén.

Elmander kan alltså komma att byta kant, vilket öppnar för Sebastian Larsson från start på yttermittfältsplatsen till höger.

En annan position som det numer råder frågetecken kring är huruvida FC Köpenhamns formstarke vänsterback Oscar Wendt ska peta ordinarie vänsterbacken Behrang Safari. På fredagens träning spelade Wendt både till höger och till vänster i backlinjen.

Hamrén hade bara gott att säga om Wendt och kanske är det en signal om att Köpenhamnspelaren kommer få chansen på Safaris bekostnad.

Det står fortsatt relativt klart att det kommer bli Andreas Granqvist som ersätter Olof Mellberg på mittbacksplatsen bredvid Daniel Majstorovic.


Martin Sundelius

martin.sundelius@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".