Borriellos missar kostade Italien två poäng

Det blev som jag misstänkte oerhört svårt att få hål på Nordirland på Windsor Park. När slutsignalen ljöd var det inte helt oväntat Nigel Worthington som sträckte armarna i skyn, inte Cesare Prandelli.

0-0 borta mot Nordirland är dock ingen katastrof. Katastrof är däremot ett lämpligt ord för att beskriva Marco Borriellos insats. Han missade högkaratiga målchanser i första halvlek och bidrog inte med så mycket mer än enkelt targetspel och temposänkande passningar.

Det är för mig en gåta hur Prandelli kunde välja Borriello framför exempelvis Giampaolo Pazzini (som kom in i den andra halvleken och sånär gjorde 1-0).

Italien fick oväntat hjälp av Estland i kväll. Esterna slog Serbien på bortaplan med 3-1 och ligger därmed överraskande tvåa i grupp C, bakom Italien. På tisdag kväll väntar Serbien för Prandellis mannar. Då vill jag inte se Borriello i närheten av någon startelva...

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".