Blogg om träningen

Zlatan uppe på podiet verkade fokuserad och utstrålar en otrolig vilja. Ordet "vinnarskalle" är bannlyst på den här bloggen. Annars hade jag använt det här.

"Den som funderar på vad som händer vid förlust på tisdag är inte välkommen här".

Jag gillar det.

Träningen då. Till att börja med missade jag en del av uppvärmningen då jag efter ett FotbollsArena-ärende ute på gatan stod för en rejäl tabbe på väg in igen.

Utan att tänka litade jag blint på skyltar istället för lokalsinne och befann mig plötsligt högst upp på pressläktaren.

Enda problemet med det - den här kvällen var media välkomna att sitta pitch side. Eller förresten, ett andra - och betydligt större problem - var att jag inte kunde komma ner igen på grund av holländska lömska låsta dörrar.

Andreas fick ett telefonsamtal senare komma och baila ut mig...

De två rubrikerna från träningen:

1. Christian Wilhelmsson klev av träningen med ljumskskada. Under pågående skottövning avbröt Chippen plötsligt, tog sig åt ljumsken, fick behandling och softade resten av träningen. You know the drill.

I vanliga fall inte så oroande huruvida Wilhelmsson spelar eller inte. Men nu efter Bajramis skada är han ett alternativ på en kant.

2. Majstorovic tränade för sig själv, men såg ändå ut att kunna ta i skapligt hårt i de många sprintövningarna. Min magkänsla säger att han spelar på tisdag.

Annars då? Förstås, med tanke på allmänhetens närvaro, ingen träning som kunde avslöja något essentiellt för någon. Mycket skott, inlägg och snygga målvaktsräddningar.

Och avslutningsvis en inofficiell tävling om vem som kunde träffa storskärmen högt uppe i taket. Bäst här: Kim Källström. Överlägset.

Och arenan. Otroligt tät, otroligt brant, otroligt fin. Tisdag kan bli något alldeles extra.

(10 oktober)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

(10 okt)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".