EM-kvalet

"Trollkarlar har stoppats förr"

Det är mycket prat om Hollands nya brutala spelstil. Men Sverige har moteld på mittfältet, Pontus Wernbloom tänker inte kliva undan.

Det är mycket prat om att det kommer att smälla rejält på mittfältet i EM-kvalet mellan Holland och Sverige. Den svenska mittfältaren Pontus Wernbloom tänker i så fall inte backa.

– Får jag spela tackar jag inte nej till det. Det är en del av min spelstil, säger han till Radiosporten.

Tänder du till lite extra när van Bommel står på andra sidan?

– Jag bryr mig nästan inte om vilka som står på andra sidan. Det handlar om att vinna en fotbollsmatch som pågår i 90 minuter. Jag kör mitt race så får vi se hur långt det bär.

Vad blir din roll, att stoppa Sneijder?

– Delvis så klart. Spelar jag så blir det absolut en av de viktigaste uppgifterna.

Hur stoppar man honom, han är en av världens bästa spelare?

– Det är bara ligga tätt på honom så ska vi se att det löser sig. Man får inte ge de här små kvicka trollkarlarna utrymme. Det är många som har stoppat dom genom tiderna så man får hoppas att man blir en av dom, säger Pontus Wernbloom.

Sverige är nederlagstippade, hur mycket lyfts ni av det?

– Det känns bra. Vi har inget att förlora medan de har allt att förlora. Det kan bara vara positivt om alla tror att vi ska förlora, säger Wernbloom som till vardags spelar i holländska AZ Alkmaar.

Hur mycket har holländarna här trissat dig?

– Det har varit lite pikar i omklädningsrummet och så där. Förhoppningsvis får jag återvända med tre poäng så kan jag vara mallig i ett par veckor i omklädningsrummet. Jag ska inte säga så mycket, jag ska bara ge dom en blick så är det klart, säger Pontus Wernbloom.

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Johnnie Lager
johnnie.lager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".