herrlandslaget

Kim Källström petad – igen

Kim Källström är petad igen för att ge plats åt Pontus Wernbloom. Rätt beslut tycker Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

– Han kan inte ändra på någonting egentligen med tanke på hur bra Wernbloom var mot Ungern, när han också gjorde två mål. Jag tror också att Källström accepterar att han inte finns med i startelvan den här gången med tanke på hur det sett ut tidigare här i kvalet, säger Henriksson.

Med Olof Mellberg avstängd är Andreas Granqvist förbundskapten Erik Hamréns förstaval på mittbackspositionen. På yttermittfältet får Sebastian Larsson och Johan Elmander starta i Emir Bajramis frånvaro.

– Det är den mest väntade och den startelvan jag ville se. Jag tycker att det är en bra startelva som Erik Hamrén har tagit ut. Sebastian Larsson ersätter Emir Bajrami till höger och Johan Elmander spelar ute på vänstarkanten, säger Henriksson.

Ser du några svagheter i elvan?

– Man kan åtminstonde ha ett frågetecken kring Andreas Granqvist som ska ersätta Olof Mellberg i mittförsvaret. Han är en bra spelare, men det är klart att Sverige kommer att sakna en av sina nyckelsspelare som Mellberg alltid är.

Startelvan som Hamrén väljer att spela med i kväll:

1 Andreas Isaksson

2 Mikael Lustig
13 Andreas Granqvist
4 Daniel Majstorovic
5 Behrang Safari

16 Pontus Wernbloom
8 Anders Svensson

7 Sebastian Larsson
6 Ola Toivonen
11 Johan Elmander

10 Zlatan Ibrahimovic

Ersättare: 12 Johan Wiland - 9 Kim Källström, 15 Marcus Berg, 17 Oscar Wendt, 20 Petter Hansson, 21 Christian Wilhelmsson, 22 Jonas Olsson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".