Startelvan bekräftad

Och tänk, Erik Hamrén valde samma startelva som undertecknad hade hoppats på.

Andreas Isaksson
Hur bra Sverige än spelar kommer Holland säkerligen skapa ett antal feta målchanser. Vilket betyder att Isak kommer att behöva göra några riktigt bra räddningar för att hålla kvar Sverige i matchen. Här får inga misstag ske - Sverige vänder inte ett underläge mot Holland...

Mikael Lustig
Andreas Granqvist
Daniel Majstorovic
Behrang Safari
Det blir mycket att göra ute på kanterna för Lustig och Safari. Kuyt och Afellay älskar att utmana och med både Huntellar och Sneijder i mitten kan de inte vänta sig särskilt mycket stöd från innerbackarna.
Nytt mittbackspar, självklart kommer Mellberg att saknas men min tilltro till Granqvist är stor. Jag tror att han kommer att lösa det här galant. Som jag skrivit tidigare, mittbackarna måste

Anders Svensson
Pontus Wernbloom
Svensson ska med sin klokhet och rutin ta huvudansvaret för Sneijder i defensiven och är den som ska diktera tempot när Sverige har bollen. Det svåra blir att värdera när han ska lugna ner - och när den snabba bollen upp på Zlatan ska slås.
Wernbloom är den fysiskt starkaste spelaren på mittfältet och hans kilon kommer att behövas mot van Bommel. Orkar han med att ta sig in i motståndarnas straffområdet?

Sebastian Larsson
Ola Toivonen
Johan Elmander
Hur Sverige bör utnyttja Larsson och Elmanders egenskaper skrev jag om i tidigare inlägg. Toivonen är alltid bra på det mesta, men i vissa matcher kan han svikta när det gäller mottagningar och skarvar. Det spelet måste funka idag, annars riskerar Sverige att hamna under press.

Zlatan Ibrahimovic
Nyckelspelaren, förstås. Kommer att hamna i många en mot en-situationer med Hollands mittbackar. Har Zlatan en bra dag finns det ingen försvarare i världen som stoppar honom i de lägena - inte över 90 minuter. Kommer förstås att tas hårt. Och hur mår ljumskarna?

Avbytare: Johan Wiland, Kim Källström, Marcus Berg, Oscar Wendt, Petter Hansson, Christian Wilhelmsson, Jonas Olsson.
Sveriges bänk ser bra ut. Två mittbacksalternativ - vilket beror på att Majstorovic kan anses osäker efter skadan. Då "offras" en offensiv spelare i Tobias Hysén. Berg är en bra forward att slänga in, Källström kan komma in och förändra matchbilden.

(12 okt)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".