herrlandslaget

"Det är oroande"

Det är den svenska backlinjen som oroar Radiosportens expert Richar Henriksson allra mest i kväll. Samtliga måste göra en riktigt bra insats.

Klockan 20.30 i kväll är det dags för Sveriges kanske viktigaste match i EM-kvalet – Holland på Amsterdam Arena.

– En otroligt tuff uppgift för det svenska landslaget. Vi ska komma i håg att det var länge sedan svenska landslaget mötte ett lag som är så bra, är i så bra form som och har så bra resultat i ryggen som det holländska laget i kväll, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Sverige har inlett EM-kvalet bra med segrar mot Ungern och San Marino och spelarna har visat god form. Nu väntar dock ett lag som för tre månader sedan vann VM-silver i Sydafrika och har en tung offensiv.

De svenska ytterbackarna Mikael Lustig och Behrang Safari är orutinerade i de här sammanhangen. Och mittbacken Andreas Granqvist har inte spelat 90 minuter i landslaget tidigare.

– Och lägg där till att Daniel Majstorovic för första gången ska vara den stora ledaren i mittförsvaret. Det är oroande och samtliga fyra spelare i backlinjen måste göra en riktigt bra insats i kväll. De kommer att ställas i flera man mot man-situationer mot de holländska anfallarna och förlorar man de duellerna kommer Holland att göra mål, och då får Sverige svårt att vinna, säger Henriksson.

Lasse Granqvist
radiosporten@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".