Herrlandslaget

"Trodde vi skulle stå upp bättre"

Förbundskapten Erik Hamrén var framför allt besviken på inledningen av matchen och menar att det svenska laget gjorde Holland bättre än de faktiskt var.

Erik Hamrén menar att Hollands tidiga ledningsmålet påverkade matchen och var besviken på sitt lags inledning av matchen. Den svenske förbundskaptenen menar dock att hans lag gjorde Holland bättre än de faktiskt var.

– Jag hade trott att vi skulle kunna ta poäng men vi hade det väldigt jobbigt stundtals. Det tidiga målet påverkade matchen givetvis. Där ser vi väldigt stressade ut, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

– En kvart efter det var vi illa ute tycker jag. Sen börjar vi komma in i matchen. Sen kommer det helt otroliga 2-0-målet som också påverkar matchen otroligt mycket.

Sänkte det hela laget?

– Alla mål sänker ett lag. Det första målet påverkar vår prestation otroligt mycket. Jag hade trott att vi skulle stå upp bättre än vad vi gjorde i början av matchen, säger Hamrén.

Var Holland bättre än du hade trott?

– Nej, vi vet att de är väldigt bra, det är ingen tvekan om det. Men vi gör dem bättre än vad de är.

– Det är lätt att kunna spela ut när man leder med 3-0. Det gjorde vi i matcherna på hemmaplan också när man har ett enormt självförtroende och det andra laget känner att de får slita.

Den svenske förbundskaptenen tar ändå med sig sättet Sverige avslutade matchen på.

– Är det något jag ska ge plus för är det vår avslutning, att vi då ändå håller huvudet uppe och försöker.

– Vi gör ett mål och vi är nära att få ett till. Det visar på en moral som glädjer mig.

Vad lär du dig som förbundskapten av en sådan här match?

– Vi lär oss otroligt mycket som lag. Man lär sig både av vinster och förluster.

Något särskilt du kommer ta med dig?

– Det är lite för tidigt att säga det.

Andreas Matz
Andreas Lindman

fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".