Herrlandslaget

Zlatan: "Vi gör för många misstag"

Zlatan Ibrahimovic menar att det inte fanns något positivt att ta med från matchen mot Holland och att Sverige bjöd hemmalaget på för mycket.

Zlatan Ibrahimovic var missnöjd med sitt lags insats i matchen mot Holland och menar att man åkte på tunga baklängesmål när man var på väg tillbaka.

– Det var inte bra alls. Det kändes som att så fort vi försökte resa oss fick vi ett mål emot oss, säger Sveriges lagkapten till Radiosporten.

– Vi gör för många misstag också. Det var inget positivt alls.

Finns det något ni skulle kunna ha gjort annorlunda?

– Man kan snacka mycket efteråt men det är innan och under matchen man ska göra saker. Nu kan vi skylla på allting egentligen.

Finns det något ni kan lära er av en sådan här match?

– Det är mycket man kan lära sig. Vi kan studera matchen och jag tror Erik har full koll på de misstagen vi gör och vad vi ska göra för att det inte ska hända igen, säger Ibrahimovic.

– En sådan här match kan man bara lära sig av och ta med sig och hoppas man inte upprepar det.

Hur mycket revanschlust finns det nu inför mötet nästa år?

– Nu gäller det först och främst att glömma denna matchen så fort som möjligt, sen tar vi nästa landskamp och försöker göra det bättre än den här. 

– Det vet jag att vi kommer att göra.

Andreas Matz
Andreas Lindman

fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".