em-kvalet

Serbien riskerar att uteslutas

Totalt 16 personer skadades i samband med EM-kvalmatchen mellan Italien och Serbien i Genua. Nu kan serberna straffas hårt.

Skandalartade scener inträffade då EM-kvalmatchen mellan Italien och Serbien skulle avgöras i tisdags kväll.

Först försenades matchen på grund av bråk på läktarna. När matchen kom i gång så dröjde det bara sex minuter tills den skotske domaren Craig Thomson tvingades bryta matchen sedan serbiska supportrar kastat in pyrotekniska föremål på planen.

Oroligheterna fortsatte även efter matchen och totalt greps 17 personer.

Uefa meddelade under onsdagen att de nu inlett en utredning av läktarskandalen som de beskriver som "allvarlig". Domaren och matchdelegaten ska lämna sina redogörelser till Uefas disciplinära kommitté och domen meddelas den 28 oktober. Straffet för det serbiska fotbollsförbundet kan bli allt från böter till uteslutning från EM-kvalet.

Det är fortfarande oklart om Italien tilldöms segern i matchen eller om det blir omspel.

Serbien bad dagen efter matchen Italien om ursäkt för händelserna.

– Jag har fått ett telefonsamtal från Serbiens utrikesminister Vuk Jeremic som framförde en ursäkt, säger Italiens utrikesminister Franco Frattini till AFP.

Radiosporten/TT
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".