Trelleborg - Djurgården 3-1

Fredrik Jensen sänkte Djurgården

Djurgården ligger på säker mark i allsvenskan. Det gjorde inte Trelleborg som gav allt och körde över Djurgården med 3-1.

Radiosportens Paul Zyra valde lagens lirare:
Trelleborg: Fredrik Jensen
Djurgården: Kasper Hämäläinen

Trelleborg hade före dagens möte fem poäng ner till kvalplatsen. Det var också hemmalaget som öppnade starkast och dominerade inledningen av första halvlek.

I den 18:e minuten kom ledningsmålet. Trelleborgs Fredrik Jensen fick en långboll att springa på, var snabbare än Kebba Ceesay och lade bollen mellan benen på Dif-målvakten Pa Dembo Touray.

I andra halvlek var Djurgården på tårna och Kennedy Igboananike väldigt nära att kvittera. Men i stället ökade Trelleborg på ledingen.

Efter ett mönsteranfall i den 60:e minuten passade Dennis Melander in bollen till Marcus Pode som bredsidade in sitt andra mål för säsongen.

Och kort efteråt satte Trelleborg spiken i kistan när Jensen blev tvåmålsskytt. Något som blivit en tradition mot Stockholmslag.

– Jag gjorde två mot AIK i år och förra året gjorde jag två mot Djurgården hemma. Jag vet inte varför det är så lätt mot dem, men de släppte till bra och jag tycker att vi har höjt vårt spel också, säger Jensen.

Under slutminuterna fick Djurgården ett tröstmål när Christer Youssef klippte till bollen.

– Det var såklart inte vår plan i dag att matchbilden skulle bli som det såg ut här ute. Vi blir ganska passiva i vårt spel och det är väldigt sällan vi hotar Trelleborg i djupled, det är mycket sidled, säger Djurgårdens Mattias Jonson.

Det var tre viktiga poäng för Trelleborg som hamnade säkrare mark i allsvenskan. Man har nu sju poäng ner till kvalplatsen.


Trelleborgs FF-Djurgården 3-1 (1-0)

1-0 Fredrik Jensen (18), 2-0 Marcus Pode (61), 3-0 Fredrik Jensen (64), 3-1 Christer Youssef (84).

Varningar, Trelleborgs FF: Magnus Andersson, Dennis Melander. Djurgården: Kebba Ceesay.
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 2 195.

Trelleborgs FF (4-4-2): Viktor Noring - Dennis Melander, Thommie Persson, Tuomo Turunen, Jonathan Asp - Mattias Adelstam (Robin Jakobsson 90), Kristian Haynes, Magnus Andersson, Marcus Pode (Joakim Nilsson 77) - Fredrik Jensen (Andreas Wihlborg 81), Andreas Drugge.

Djurgården (4-4-2): Pa Dembo Touray (Tommi Vaiho 23) - Petter Gustafsson, Joona Toivio, Kebba Ceesay, Luis Antonio Rodriguez (Johan Oremo 65) - Mattias Jonson, Kasper Hämäläinen, Philip Hellquist, Sebastian Rajalakso - Joel Perovuo (Christer Youssef 72), Kennedy Igboananike.

 
Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista