Superettan

"Jävulskt besviken på förbundet"

4:37 min

Gif Sundsvalls tränare Sören Åkeby riktar skarp kritik mot fotbollsförbundets planering av spelschemat inför det allsvenska kvalet.

Efter 1-1 borta mot IFK Norrköping i den sista omgången står det klart att Gif Sundsvall får nöja sig med en tredjeplats och kvalspel till allsvenskan. Då riktar lagets tränare kritik mot förbundets planering av spelschemat.

– Jag är jävulskt besviken på hur förbundet hanterar oss som kommer från superettan. Vi har 18 dagar mellan vår sista seriematch och kvalmatch, säger Åkeby till Radiosporten.

– I allsvenskan lirar de i helgen och på onsdag. Jag tycker det är otroligt dåligt planerat.

Hur påverkar det?

– Vi har inte en tävlingsmatch på 18 dagar och de spelar på lördagen och i kvalet på onsdagen. Vi måste självklart hitta en match så att vi håller igång spelarna, säger Åkeby.

– Det går självklart bara träna om man tycker det men det är ändå tävlingsmatcher som gör att man utvecklas och får vara med i hetluften. Det är klart att det inte är det optimala för oss att få vänta så många dagar på att spela i kvalet.

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista