1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Allsvenskan

"Halmstad en katt utan klös" - Vi följde bottenstriden

Hör ÖSK:s Astrit Ajdarevic kvittera till 1-1 mot BP
0:40 min

AIK tog tre viktiga poäng mot Halmstad när man vann med 2-1. Brommapojkarna fick med sig en poäng borta mot Örebro.

Halmstad - AIK
87 min. Frispark för Halmstad på vänsterflanken som Raskaj slår. Anselmo går upp och nickar och och sätter i bortre hörnet och i mål, Halmstad har reducerat till 1-2!

78 min. Halmstad försöker skapa någonting framåt utan att lyckas.

– Halmstad är en uppfinnare utan idéer, en katt utan klös, summerar Olsson hemmalagets försök.

69 min. Straff för AIK efter att Marcus Olsson sparkat ned Helgi Danielsson. Kenny Pavey är iskall och gör 2-0!

63 min. Viktor Lundberg bryter fram på högersidan och avfyrar en yttersida som borrar sig in bakom Robin Malmkvist i HBK-målet. 1-0 till AIK.

– Inte helt orättvist med tanke på hur matchbilden sett ut i den andra halvleken, kommenterar Olsson.

49 min Mohamed Bangura, som var osynlig i den första halvleken, nickar en klockren ribbträff. Matchens klart hetaste chans!

45 min
 –
En match mellan två lag med mycket begränsade offensiva förmågor. För de som gillar anfallsspel är det ett lidande, är Olssons kommentar efter den första halvleken.

33 min. – Det syns att det är en match som gäller mycket då det är många missar. De enklaste passningar ser ibland ut som de allra svåraste, summerar Olsson spelet.

24 min. – Ännu inga kristallklara chanser men Halmstad har det mesta av spelet, säger Christian Olsson om läget i matchen.

16 min. Ett kraftigt regn ramar just nu in i matchen och AIK har svårt att skapa några chanser.

10 min. – Halmstad har inlett starkast medan AIK inte har kommit in i matchen offensivt, summerar Radiosportens Christian Olsson läget efter drygt tio minuter.

Inför: Vinner Halmstad säkrar man kontrakt. Tar AIK de tre poängen så skaffar man sig skön luft ned till bottenkonkurrenten Åtvidaberg. Detta är förutsättningarna på Örjans Vall

Örebro - Brommapojkarna
83 min. Bra läge för Örebro som Alejandro Beduya missar.

– Han får bollen på benet men ett sånt läge ska man inte missa, summerar Henriksson.

75 min. Pontus Segerström får hans andra gula kort efter att ha rivit ned inbytta Eric Bassombeng i dennas första aktion för dagen.

57e min. Bollen tar på Mauricio Albornoz och det är straff för Örebro. Atrit Ajdarovic slår den för hemmalaget och det är 1-1!

 – Ett slag i ansiktet på Brommapojkarna som hade börjat den här halvleken bra, sa Henriksson.

47 min. Brommapojkarna tvingades till två till byten i halvtid och har nu alltså inga kvar att göra.

45 min
. – Brommapojkarna har fått matchen exakt dit man vill och Brommapojkarna gjorde mål på sin enda chans, svarar Henriksson på frågan varför bortalaget är i ledning i halvtid.

37 min. – Örebro har kanske bäst mittfält i Allsvenskan men Brommapojkarna täpper till det bra, säger Richard Henriksson om matchbilden vilken hemmalaget ändå har det mesta av.

25 min. Brommapojkarna tvingades till ett byte när Tim Björkström gick ut på grund av skada och debutanten Elliot Lindberg kom in. Nu går Örebros stjärna Nordin Gerdic av planen och ersätts av Astrit Ajdarevic.

10 min. – Intressant matchbild efter Brommapojkarnas mål då BP fått luft under vingarna samtidigt som Örebro börjat slarva, summerar Radiosportens expert Richard Henriksson matchbilden med kvarten spelad.

7 min. Mål av Brommapojkarna! En miss av Olof Guterstam ställde Jon Alvbåge i ÖSK-målet och vänstermittfältaren Runnemo kunde ge gästerna en viktig ledning.

4 min. Örebro som vädrar europeisk luft i deras jakt på tredjeplatsen har inlett starkast.

Inför: Brommapojkarna, som är tabelljumbo, är även dom i skrikande poängbehov när man möter Örebro på Behrn Arena.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".