1 av 2
2 av 2
allsvenskan

Experten: "Det blir en kamp mellan ÅFF och Gefle"

Richard Henriksson: "AIK kommer klara sig utan kval"
1:34 min

Grattis AIK. Klubben kommer klara det allsvenska kontraktet. Det blir istället en kamp om kvalplatsen mellan Gefle och Åtvidaberg, enligt Radiosportens expert Richard Henriksson.

Efter måndagens bortaseger mot Halmstad har de regerande svenska mästarna AIK skaffat sig viss arbetsro inför slutomgångarna.

Radiosportens expert Richard Henriksson, som själv var på plats i Örebro och såg BP tappa 1-0 till 1-1, kan glädja alla som håller på AIK.

– Jag tror att AIK kommer att klara det här, till och med utan kvalspel. Det kommer att bli en mangrann uppslutning bakom detta AIK på Råsunda mot Elfsborg. Det handlar för mig om en kamp mellan Åtvidaberg och Gefle, säger Henriksson.

Jumbon BP räknar han mer eller mindre bort från chansen att fixa ett nytt allsvenskt kontrakt.

– BP hade behövt tre poäng i kväll även om det var starkt att ta en. I nästa match möter de ett guldjagande Malmö FF på hemmaplan. De har en liten chans, men som jag ser det är det en kamp mellan Åtvidaberg och Gefle om vilka som ska få möta Gif Sundsvall i ett kval.


Martin Sundelius

martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".