fotboll - damallsvenskan

Larsson väljer spel i Kif Örebro

Sara Larsson: "En intressant satsning"
2:00 min

Sara Larsson lämnar Philadelphia för spel med allsvenskan Kif Örebro. Hon ersätter finländska landslagsbacken Sanna Valkonen.

Innan proffstiden i USA spelade Sara Larsson med fjolårets mästarlag Linköping. Men nu blir det Kif Örebro för landslagsbacken.

– Det kändes som en bra helhetslösning. Dels fotbollsmässigt men även socialt att komma lite närmare hemåt. Jag har varit ute och lirat fotboll i Sverige och världen i 12-13 år så det kändes som att det var dags att flytta hemåt, säger Larsson, som kommer ifrån Kristinehamn.

Kif Örebro har tidigare gjort klart med tränaren Mikael Fahlén och AIK-backen Emelie Öhlander.

– Örebro har presenterat en intressant satsning och det känns som att det i regionen och fotbollen finns ett driv och ett go som känns kul, säger Larsson.

Värvningen av Larsson är extra viktig eftersom rutinerade backen Sanna Valkonen slutar med fotbollen.

Precis som Öhlander lämnar målvakten Maja Åström AIK, men hon går till Tyresö. Till Tyresö går också Emilia Appelqvist, AIK-mittfältare och U20-landslagskapten.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".