serie a

Zlatan går ut i strejk

Den svenska superstjärnan och övriga spelare i italienska serie A har fått nog.

Zlatan Ibrahimovic kan få möjlighet att handla julklappar i stället för att spela fotboll om en och en halv vecka.

För på måndagen varslade det italienska spelarfacket om strejk i Serie A den 11 och 12 december.

Egentligen var strejken tänkt att genomföras redan i september, men sköts på framtiden för att öppna för ytterligare samtal.

Men nu har spelarna tröttnat och går alltså ut i strejk nästa helg, då Zlatan Ibrahimovic och hans Milan enligt spelschemat ska spela bortamatch mot Bologna på söndagen.

– Strejken kommer att genomföras den 11 och 12 december. Vi är väldigt sorgsna, för det fanns en vilja att nå en överenskommelse, säger spelarfackets viceordförande Leonardo Grosso.

Den beskrivningen är inget som serie A-presidenten Maurizio Beretta håller med om. Han rasade öppet mot spelarorganisationen, som han anklagar för att inte lyssna på motparten.

Olika syn på kontrakten ligger bakom konflikten. Spelarfacket motsätter sig ett förslag från klubbarna om att oönskade spelare ska träna utanför laget - eller acceptera en flytt.

I nuläget verkar en lösning vara långt borta och strejkvarslet blev verklighet innan den italienska olympiska kommittén hann påbörja den planerade medlingen på onsdagen.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".