1 av 4
2 av 4
Mer av detta, sedan vimlar det av svenska lag i Champions League.
3 av 4
Men är det inte lite konstigt att spela i snood, handskar men samtidigt i kortärmat?
4 av 4
Gigi Buffon tampas med Francesco Totti om epitetet "Snoodfather".

Iskall i Snood

December är här och kallt som fan är det. Tvåsiffriga minusgrader och jag tycker att alla som bestämt hävdar att Sverige bör ändra serieupplägget till höst/vår att gå utomhus några minuter och ta en rejäl reality check.

Det här är vårt klimat och det hade varit ganska problematiskt om vi hade haft tre omgångar allsvensk fotboll att peta in de närmaste två veckorna.

I England har det varit mycket snack de senaste dagarna om att allt fler spelare hakat på den tidigare sydeuropeiska och närkingska trenden med halsvärmare - så kallade Snoods.

Självklart är dinosaurerna framme och ska påpeka att det på något vis skulle vara "omanligt", vad som nu menas med det, att vilja vara varm när man spelar fotboll.

Grabbiga grabb-grabbarna Tony Cascarino och Roy Keane är båda kritiska till utvecklingen.

"Fotbollen är numera full med spelare som är tunna. Jag ser det här [användadet av snoods] som en svaghet, att de inte är riktiga män" säger Tony Cascarino till BBC.

Roy Keane menar att det aldrig hade fått hända under hans tid i United och att han som numera tränar Ipswich är extra kritisk mot de spelare som använder handskar på matcherna.


Undertecknad undrar vad det är för märkliga ideal som råder hos dessa herrar samtidigt som jag på promenad i Stockholm ser snubbar på stan som moderiktigt (?) glider runt med mössor som inte täcker öronen utan bara sitter lite på sniskan högst uppe på skallen. Vad är det för trams?

Skänker en tanke till spelarna som ska springa ut på Lerkendal i kväll. Rosenborg möter Bayer Leverkusen i Europa League och prognosen säger -12 grader.

(1 dec)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".