allsvenskan

Han tar över IFK Norrköping

1:05 min

IFK Norrköping får en erfaren tränare till comebacken i allsvenskan. Förre Halmstadstränaren Janne Andersson är klar för klubben.

Janne Andersson har skrivit ett treårskontrakt med den allsvenska nykomlingen. Han kommer även att ha rollen som manager.

– En jättehärlig utmaning. En fotbollsklubb i en stad med gamla traditioner och med stora ambitioner framöver. En arena som är mycket trivsam och bra träningsförhållanden. Bra människor och bra snack i det vi har haft här. Det är väldigt mycket som är positivt i de resonemangen som vi har haft och därför var det ganska självklart för mig att hoppa på det här jobbet, säger Andersson till Radiosporten.

Andersson tränade Örgryte under den här säsongen och var tidigare i flera år Halmstads tränare.

– Han besitter sån bred kompetens både vad gäller fotbollsmässigt och till exempel att han varit ansvarig för ekonomin i Halmstad under 13 års tid. Han har en gedigen fotbollsutbildning och har också varit ute med lag i Europa. Han är alltså ytterst kompetent och passar in i den här rollen, säger IFK:s ordförande Peter Hunt.

Tidigare nyhet:

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista