Serie A

Rafael Benitez lämnar Inter

Inters tränare Rafael Benitez lämnar Inter, enligt flera italienska källor.

Påhoppet på klubbledning och spelare efter segern i klubblags-VM blev droppen. På torsdagen fick Inters tränare Rafael Benitez sparken efter bara ett halvår.

Visserligen sägs det i ett officiellt uttalande att Rafael Benitez, 50, lämnar klubben "i samförstånd" med ledningen. Men det har länge pratats om att Benitez framtid i den italienska mästarklubben varit på väg att ta slut.

Kanske var det tränarmässigt ett självmord av Benitez att ta över efter portugisen Jose Mourinho som i våras förde Inter till en historisk trippel - ligatitel, cuptitel och seger i Champions league.

Under Benitez ledning har det visserligen blivit seger i italienska supercupen och seger i klubblags-VM. Dessutom avancemang i Champions league som grupptvåa. Men i ligan är man bara sjua, 13 poäng bakom ärkerivalen Milan med Zlatan Ibrahimovic som stor stjärna.

Många spelare var trötta efter VM i Sydafrika men trots flera önskemål om spelarköp har Inters ordförande Massimo Moratti varit mycket restriktiv med nya spelare. Efter klubblagssegern för några dagar krävde Benitez i skarpa ordalag nya spelarköp och gick verbalt hårt åt några spelare.

– De lovade nya spelare i somras men det blev inget, sade Benitez och påpekade att flera spelare i laget är för gamla.

Uttalande som kanske kostade Benitez jobbet. Ny tränare bli troligtvis brassen Leonardo.

Radiosporten/TT
fotboll@sr.se