fotboll - landslaget

Hamrén: "Ett lag på sikt"

2:26 min

Uddamålsseger mot Botswana, nu väntar Sydafrika i landslagets vinterturné. Erik Hamrén hoppas på seger och vill se framtidsnamnen. Men bäst har Anders Svensson varit.

– Vi jobbar för att spela offensivt och defensivt. Även om det finns delar som fungerar mindre bra så var det stora delar som fungerar bra. Man är inte på topp fysiskt eller taktiskt så här års, säger förbundskapten Erik Hamrén till Sveriges Radios Maria Sjöqvist, på plats i Nelspruit.

Hamrén är försiktig med att lyfta fram enskilda spelare som har utmärkt sig, mest nöjd är han med gruppen och han tycker att Alexander Gerndt har visat framfötterna.

– Den som var bäst är kanske den som är äldst, Anders Svensson är kanske den som är bäst och visar att dom andra spelarna har lite att jobba på, säger Erik Hamrén.

– Om vi bara hade haft fokus på resultatet i de här matcherna hade vi kanske haft en mer erfaren trupp, det här är spelare jag tror kommer att bli duktiga på några år för a-landslaget, det är ett lag på sikt, säger Erik Hamrén.

En av de unga talanger som knackar på dörren till landslaget är Viktor Noring. Han har omgetts av rykten om en flytt till Premier League-laget Fulham den senaste tiden, men inför den eventuella landslagsdebuten i matchen mot Sydafrika är det fullt fokus.

– Jag försöker bara slappna av ta och det lugnt som inför vilken match som helst. Det var hektiskt för några dagar sedan, när det är match tänker man bara på det, säger Viktor Noring.

– Det har varit trevligt att träffa killarna och att träna i värme och sol. Allt har bara varit positivt.

Hur fungerar laget ihop?

– Man märker att de inte har spelat så mycket tillsammans, vi fick ihop det bra, spelarna kanske inte är i den bästa formen, men det ser bra ut, säger Viktor Noring.

Maria Sjöqvist, Nelspruit
maria.sjoqvist@sr.se
John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista