Trots förlust: "Det har sett bra ut"

4:30 min

Sverige förlorade mot Kanada med 0-1 i den sista matchen i träningsturneringen i Kina. Men lagkaptenen Charlotte Rohlin är nöjd med lägret.

Sverige hamnade i underläge i den 31:a minuten då kanadensiskan Christine Sinclair gjorde det som skulle bli matchens enda mål.

 –  Vi kom inte riktigt upp i normal standard. Men de gjorde mål på sin enda chans, lite bittert. Vi började matchen bra men tappade sedan. Vi lyckades aldrig skapa något bra tryck i första halvlek, säger Sveriges mittbacksstjärna och lagkapten Charlotte Rohlin.

Rohlin tyckte ändå att det blev bättre i den andra halvleken.

– I andra så tar vi tag i det. Vi försökte så gott vi kunde och etablerade bättre anfallsspel. Men vi lyckades inte få in bollen och det var synd.

Sverige inledde turneringen bra, med seger mot USA med 2-1. Men sedan har det blivit två förluster - mot Kina och mot Kanada.

Men Charlotte Rohlin är ändå nöjd med helhetsbilden.

– Det finns väldigt goda intentioner i laget och i matchen mot USA spelade vi jättebra. Sedan finns det saker vi måste diskutera hur vi ska lösa.

Vad är det för saker, vad har inte funkat?

– Om vi inte kommer in i press, ska vi då ha ett lågt lag eller gå upp lite högre upp. Sådana små detaljer som man stöter på i matcher då vi inte vet hur vi ska göra.

Vad har funkat bra?

– Försvarsspelet över hela plan har funkat bra. I alla tre matcher har motståndarna skapat väldigt lite. Det kännetecknar Sverige.

Du som lagkapten och rutienrad, vilka av de nya namnen har stuckit ut?

– "Ante" (Antonia Göransson) har varit jätteduktig. En irrationell spelare, hon gör det oväntade och är väldigt kvick i fötterna. Henne vill jag lyfta fram.

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista