1 av 2
Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
2 av 2
Herrlandslaget

Experten: "Redo att ta nästa steg"

Radiosportens expert Richard Henriksson menar att Albin Ekdal har en god chans att komma med i EM-kvaltruppen om han gör bra ifrån sig på Cypern.

Bland förbundskapten Erik Hamréns lite mer oprövade kort i truppen till lägret på Cypern plockar Richard Henriksson främst ut en spelare som han tror har chansen att komma med i vårens EM-trupp.

– Jag tror att en spelare som Albin Ekdal har chans att åtminstone komma med i truppen till EM-kvalmatcherna om han gör bra ifrån sig i den landskamp han får chansen i, säger Richard Henriksson.

– Det är en stor talang som spelar i Serie A och han är redo att ta nästa steg. Sedan tycker jag att det ska bli spännande att se nya namn som ändå varit med förut.

Henriksson tänker då främst på de två bröderna Rasmus och Viktor Elm.

– Rasmus var ju till och med ordinarie under Lasse Lagerbäcks sista tid men har sedan försvunnit på grund av skador. Båda har varit i riktigt bra form i Holland och jag tror att de har goda chanser vid bra insatser på det här lägret.

Vad kommer att bli mest intressant med de här matcherna?

– Dels att se om Sverige kan hitta tillbaka till den där fina formen som infann sig i början av kvalet, innan förlusten mot Holland.

– Tittar man på vilka spelare som måste bevisa något så är det en kamp om vänsterbacksplatsen mellan tidigare så givne Behrang Safari och Oscar Wendt som har gått väldigt bra i FC Köpenhamn.

Radiosportens fotbollsexpert tror att de två konkurrenterna kommer att få spela varsin match på Cypern och att den spelare som gör det bäst sedan kommer att få chansen mot Moldavien i EM-kvalet.

– Sedan är ju den stora snackisen vem Zlatan Ibrahimovic kommer att spela med på topp. Ola Toivonen är avstängd i nästa match mot Moldavien, säger Henriksson.

– Där lär vi få en indikation på vem Hamrén tycker ska spela med Zlatan i nästa tävlingsmatch.

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".