Arena

"Har varit med om misstänkta situationer"

Mattias Jonson berättar i veckans FotbollsArena om lagkamrater som han tror har fejkat skador för att slippa spela.

U21-landslagets naprapat Niklas Wallenholm berättar i FotbollsArena om hur spelare har fejkat skador för att slippa spela vissa nervösa matcher.

Djurgårdens 37-årige veteran Mattias Jonson berättar att även han har varit med om tillfällen då han misstänkt att lagkamrater har gjort samma sak.

– I landslag har jag inte upplevt det, men visst har jag varit med om misstänkta situationer.

Mattias Jonson har ofta varit skadad på senare år i karriären. Men just nu är han skadefri, och har fått vara det under en rekordlång period sedan han kom till Djurgården.

Jonson har varit med om både himmel och helvete i Djurgården, och tror att pressen kan ha blivit för stor för att hans lagkamrater ska ha kunnat hantera den.

– Det finns situationer som alla tycker är skitjobbiga, både bottenstrid och när man ska vinna någonting är det skitjobbigt. Jag har inga belägg eller bevis, men visst har man känt att vissa spelare har tyckt att det var skönt att inte spela matcher, tyvärr.

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".