Olsson om tränarbytet i West Brom

Jonas Olsson: "Är en sådan bransch"
0:52 min

Landslagsbacken Jonas Olssons West Brom är farligt nära en nedflyttningsplats och i söndags fick tränaren Di Matteo lämna klubben. Olsson hoppas att klubben behåller sin spelfilosofi.

Jonas Olsson är i Cypern på landslagssamling, det har varit en svår tid för Birminghamlaget West Bromwich Albion. Laget ligger farligt nära en nedflyttningsplats och har förlorat 13 av de 18 senaste matcherna. I söndags fick tränaren Roberto Di Matteo sparken

– Jag har alltid haft en bra relation till honom sedan han kom, samtidigt är man införstådd att det är en sådan bransch, säger Jonas Olsson.

Är du rädd för att de påverkar din framtid i klubben?

– Personligen har jag inte funderat så mycket över det, säger Jonas Olsson.

Istället för att oroa sig över sin roll i laget är Olsson mån om att klubben fortsätter att arbeta efter samma spelfilosofi som tidigare.

– Jag tycker att klubben ska hålla vidare på filosofin som vi har kört. Ibland kan det bli så att man går till en ny stil och grisar lite och. Och jag trivs med den filosofi klubben har uttalat sedan jag kom, säger Olsson.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".