Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX
herrlandslaget

Zlatan fruktar formsvacka: "Hoppas jag inte bränner ut mig"

Zlatan Ibrahimovic: "Det kommer att bli tufft"
1:10 min

Den första halvan av säsongen med Milan har varit den bästa i karriären. Men Zlatan Ibrahimovic börjar känna sig sliten och det blir tufft att upprätthålla den höga nivån resten av våren.

– Jag tycker att jag håller högre lägstanivå än vad jag brukar göra. Jag känner att jag har gjort något för själva segern. Förutom de två senaste matcherna, sa Zlatan Ibrahimovic till den samlade svenska pressen under landslagslägret på Cypern.

Med sina 13 ligamål och nästan lika många framspelningar har han match efter match varit den enskilt största orsaken till att Milan tagit poäng.

Poäng som tagit den pånyttfödda storklubben ända upp till toppen av Serie A.

– Jag känner mig bättre för varje år som kommer, även i Barcelona kändes det riktigt bra. Det som hände det hände. Inget att göra åt det. Bara att gå vidare nu med Milan. Det är glömt, sa Ibrahimovic.

I Milans två senaste matcher blev det kostsamma poängtapp. Först 0-0 mot Lazio (där Zlatan sköt stolpe stolpe ut) och sen 1-1 borta mot Genoa.

Zlatan säger att han inte kom upp i samma höga nivå som tidigare under säsongen och inte kunde hjälpa sitt lag i lika hög utsträckning. Och frågan är hur länge han kan hålla sin höga och jämna nivå.

– Jag hoppas jag kan fortsätta att leverera som jag har gjort. Så att jag inte bränner ut mig själv, men det kommer bli tufft. Absolut.

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".