Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Lagrell vill överklaga Öis-domen

Lagrell: "Måste bli en större politisk fråga"
1:07 min

Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell öppnar för att överklaga domen mot Örgryte.

Örgryte dömdes i kammarrätten att betala för delar av poliskostnaderna i samband med en match förra säsongen.

Sedan dess har Örgyte Fotboll AB gått i konkurs och inte tagit ställning till om de tänker överklaga domen. Nu kan fotbollsförbundet tänka sig att överklaga domen i Örgrytes ställe, säger förbundets ordförande Lars Åke Lagrell. Detta för att reda ut ansvar i samband med matcher.

– Inne på arenorna har alltid arrangerande förening ansvaret och det är ingen som ifrågasätter det. Men ute på gator och torg blir det svårare, säger Lagrell till Radiosporten.

– Jag reagerar även när man säger att föreningarna ska ta större ansvar. Vad är det exakt man menar? Det är ju inte medborgargarden man ska bygga upp. Allt detta gör att jag känner att det måste göras till en större politisk fråga. 

Rent formellt kan Örgryte överlåta en överklagan på förbundet och Lars Ranäng i Öis säger till Radiosporten idag att man kanske inte har råd att överklaga kammarrättsdomen.

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".