champions league

Uefa utreder Gattusos skallning

Det var i samband med slutsignalen mellan Milan och Tottenham som den hetlevrade italienaren tappade humöret och skallade Totenhamledaren Joe Jordan.

Straffet för förseelsen kan bli hårt för 33-årige Gennaro Gattuso, som dagen efter förlusten och bråket var ångefull.

– Jag vet att jag inte borde ha gjort det. Under hela andra halvlek svor Jordan åt mig och jag blev galen. Jag tappade fattningen och tar fullt ansvar för mina handlingar, sa Gattuso enligt nyhetsbyårn Reuters.

Uefa har nu beslutat att utreda händelsen. Den 21 februari ska disciplinkomittén ha ett möte och Gattuso riskerar nu fler matchers avstängning.

– Han tappade huvudet under matchen. Han blev galen, sa Tottenhams tränare Harry Radknapp, enligt Reuters.

9 mars möts Tottenham och Milan i åttondelsfinalreturen. Den missar Gennaro Gattuso oavsett om han straffas eller inte, eftersom han drog på sig sin tredje varning i turneringen och därmed är avstängd i nästa match.

Tottenham vann överraskande den första matchen med 1-0, efter mål av Peter Crouch i den 80:e matchminuten.

Det går tungt för Milan, som inte ens favoriter till att behålla sin ledning i Serie A och ta hem ligatiteln, Lo Scudetto.

Det är tidningen La Gazzetta dello Sport som har en opinionsundersökning bland sina läsare.

41 procent tror i stället på Inter som slutlig ligavinnare i maj, 37 procent tippar Milan - och detta trots att Inter i dagsläget är åtta poäng efter Milan i tabellen.

Tabelltvåa är i dagsläget Napoli, tre pinnar efter Milan, men bara 10 procent av Gazzettans läsare tror ligatiteln hamnar där, i södra Italien.

Tidningen har nu också ställt frågan: Tror du att Milan trots 0-1 hemma slår Tottenham borta och tar sig vidare i Champions League.

Nix, två av tre tror inte det, 68 % tror att Zlatan & Co slås ut.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

ART

Redknapp sa till Jordan att reta Gattuso för att de kände sig i underläge och inte kom förbi Milans slitvarg. Svagt! Lågt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.