champions league

FCK-svenskarna: "Upp till bevis"

5:51 min

Radiosporten satte sig ned med FCK:s defensiva trio Johan Wiland, Mikael Antonsson och Oscar Wendt. Samtliga är självklart oerhört taggade inför mötet med Chelsea.

– Det är ett av Europas klart bästa lag, utan tvekan. Det är klart att det blir något att bita i men vi är klara att anta utmaningen till 100 procent. Vi ser bara fram mot matchen och glädjer oss otroligt mycket, säger Oscar Wendt till Radiosporten.

FC Köpenhamn, med tre svenskar i laget (förutom Oscar Wendt även Johan Wiland och Mikael Antonsson), har överraskat hela fotbollseuropa bara genom att ta sig vidare från gruppspelet och nå en åttondelsfinal mot Chelsea. Men svenskdanskarna är inte nöjda med det.

– Det var många som trodde att vi skulle bli det där stryklaget, men vi bevisade att vi tog oss vidare på egna prestationer och inte bara på tur. Vi tror verkligen på oss själva. Det är inget som talar för att vi inte skulle ha en chans, säger mittbacken Mikael Antonsson till Radiosporten.

Chelsea har haft en tung period både i ligan och i FA-cupen - där man slogs ut av Everton i åttondelsfinalen. FCK har därför extra stora chanser att störa den engelska jätten.

– Vi har förberett oss så gott vi kan så nu är det upp till bevis, säger  Mikael Antonsson till Radiosporten.

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se