1 av 2
Chelseas Fernando Torres och FC Köpenhamns Johan Wiland. Foto: AP/Scanpix.
2 av 2
champions league

Expert Richard Henriksson: "Det är en enorm press på Chelsea"

Expert Richard Henriksson inför FC Köpenhamn-Chelsea
3:14 min

Chelseas knackiga form och dansk-svensk entusiasm bäddar för en liten skräll i kvällens åttondelsfinal i Champions league.

FC Köpenhamn mot Chelsea ska under normala omständigheter bara kunna sluta på ett sätt. Men några normala omständigheter råder inte just nu.

Chelsea verkar fullständigt ur gängorna och är oerhört pressade när de kliver ut på Parken i kväll.

Många har pekat på att FC Köpenhamns avsaknad av matcher kommer att ligga dem i fatet, men Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tror precis tvärtom.

– Jag tycker snarare att det är något som talar för FC Köpenhamn. Jag tror inte det stör dem så mycket att de inte har matchtempo och vad det gäller Chelsea hade man absolut kunnat säga att det varit en fördel (med mycket matcher) OM de hade varit i bra form, men så är det ju inte.

– Går det bra kan man spela match nästan varje dag, då bara rullar det på. Men nu är det precis tvärtom.

– Chelsea är ur form där man redan har gett upp slaget om ligasegern och sagt att man ska satsa på cuperna. Men då åkte man ur FA-cupen i helgen och lägg på det att man har nye spelaren Fernando Torres som måste spelas in i laget men som inte verkar ha hittat sin roll.

– Chelsea hade behövt ett uppehåll där man hade kunnat samla styrkorna, men i stället spelar de många matcher och har mycket matcher så jag tror att det är en fördel för FCK som läget nu är.

– Det är en enorm press på Chelsea. Skulle det här inte gå vägen så är det en katastrof utan dess like för laget.

Vad tror du det blir för spel på Parken i kväll?

– Jag tror att Chelsea ganska så medvetet kommer att ge initiativet till FCK, ligga lågt och kontra. Chelsea vet förstås att de är starka hemma på Stamford Bridge och är ganska nöjda med ett oavgjort resultat här i kväll.

Tror du Torres kommer att spela?

– Ja, det lär han väl göra. Men det har verkligen inte börjat bra för Fernando Torres, han har sett ungefär lika dålig ut som han var de sista matcherna med Liverpool.

– Den stora frågan är om Carlo Ancelotti (Chelseas tränare) väljer att spela med bara Torres på topp eller om han spelar med Didier Drogba bredvid spanjoren.

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".