Revanschelvan mot Kina

Dags för den sista gruppspelsmatchen här i Algarve. Förhoppningsvis har ben och brains kommit igång ännu lite mer så att Sverige spelar bra direkt från start i dag. Kina är lite under isen, mitt i en generationsväxling. Men det blev förlust för svenskorna i turneringen i just Kina, i januari. 

Sverige har revansch att utkräva alltså. Följande elva får chansen från start:

Hedvig Lindahl 
Lina Nilsson, Stina Segerström [K], Linda Sembrant, Sara Thunebro
Linda Forsberg, Lisa Dahlkvist, Marie Hammarström, Therese Sjögran
Josefine Öqvist, Jessica Landström


Dennerby testar lite lagom igen, framför allt för att inte slita på spelarna. Anfallet blir intressant med de båda som var piggast mot Danmark. Ska bli kul att se duktiga Sembrant också, även om det ju är svårt för henne att ta en startplats i VM. Rohlin + Segerström är stabila som få.

Forsberg får spela efter att ha varit sjuk och så vilar Nilla Fischer till fördel för Marie Hammarström på innermittfältet. Nilsson, Dahlkvist, Sjögran och Öqvist är för övrigt de som startat samtliga matcher.

För att nå final krävs som sagt lite hjälp från Danmark som möter Island. Dansk seger (men inte med för många måls marginal) samtidigt som Sverige vinner mot Kina, då blir det match om turneringssegern mot USA på onsdag.


Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".