Trögstartat Sverige - igen

Lotta Schelin avgjorde mot Kina med ett säkert avslut – frispelad och ensam med målvakten. Matchens enda mål kom i den 52:a matchminuten. En seger är ju alltid bra, men spelmässigt var det lite tillbaka på ruta ett. Sega ben, dåliga passningar och få målchanser.

Öqvist och Landström jobbade som vanligt och satsade allt. Men hur många gånger sprang de inte offside för att djupledsbollarna aldrig kom? Svaret är: för många gånger.

Första halvlek var ett sömnpiller men i paus tröstade jag mig med minnen av uppryckningen mot Danmark. Den förbättringen kom inte riktigt till andra halvlek i dag. Tempot blev visserligen lite högre, men optimalt vore om man hade lyckats bygga vidare på den stabila insatsen de sista 45 minuterna i fredags. Och inte börjat om från början.

Som tidigare konstaterar jag att Sjögran alltid åstadkommer någonting konsktruktivt när hon får bollen. Det är ju bara det att hon så sällan får den därute på kanten. Annars var målskytten Schelin piggare i dag än tidigare, även om hon själv säger att hon var väldigt trött i benen. Kanske kände hon lite "jäklar anamma" efter att ha börjat på bänken?


Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".