Foto: Johan Engman och Anders Wiklund / SCANPIX
Herrlandslaget

Allbäck: "Det blir en tuff match"

Marcus Allbäck: "Förhoppningsvis tar någon annan chansen"
2:57 min

Sveriges mittbacksbjässe Daniel Majstorovic är den senaste i raden av spelare som tvingas lämna återbud till EM-kvalmatchen mot Moldavien i slutet av mars.

Skadan kom vid lördagens match mellan Celtic och Hamilton. Majstorovic fick kliva av vid halvtid för en skada som senare visade sig vara en fraktur på en tå.

Enligt Celtics officiella hemsida har klubben konsulterat en specialist och denna säger att Majstorovic kommer att vara borta i 6-8 veckor.

– Precis som alla andra svenskar tycker jag givetvis att det är trist. Det är alltid tråkigt när någon av våra spelare blir skadade men nu är det som det är, säger landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck till Radiosporten.

Skadan innebär att Majstorovic missar hemmalandskampen i EM-kvalet mot Moldavien den 29 mars.

– Vi får försöka se positivt på det, att det är någon annan som får ta chansen och förhoppningsvis gör det och ser till att göra ett bra jobb på den positionen.

Utöver skadan på Majstorovic är Olof Mellberg är avstängd vilket innebär att det ordinarie mittbacksparet kommer att saknas mot Moldavien.

Hur illa är det?

– Det betyder mycket. Det är två viktiga spelare för oss som i stort sett alltid startar. Precis som med Ola Toivonen som är avstängd i denna matchen, säger Allbäck.

– (Behrang) Safari som har spelat många matcher för oss är också skadad men nu är det som det är och vi får göra det bästa av det.

Är det skönt att det är teoretiskt överkomliga Moldavien på hemmaplan det handlar om?

– Det är många lag som har haft problem med Moldavien, inte minst Holland som hade problem och till slut fick 1-0 mot dem. Så det är absolut ingen dålig nation.

– Om du ställer frågan så hade jag hellre sett att vi mötte San Marino, men det gör vi inte nu. Det kommer att bli en tuff match och den kommer bli ännu mer tuff nu när vi har flera ordinarie spelare borta.

Hur är det med Anders Svensson och hans nyopererade knä?

– Det var inte sämsta tänkbara när det gäller hans knä. Det finns fortfarande en liten chans och vi hoppas att hans knä ska läka som det unga kött han har på kroppen.

– Men det vet vi inte ännu så han är också ett osäkert kort. Vi håller tummarna.

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".