fotbollsarena radiosporten

Källström: "Vi är inte slagna än"

3:21 min

Lyons svenske landslagsstjärna Kim Källström gästar veckans FotbollsArena, där vi dessutom träffar Portugalproffset Gerorge Mourad och så tippar Kif Örebros Emelie Ölander åttondelsfinalerna i Champions league.

Kim Källströms Lyon fick "bara" 1-1 i hemmamötet med Real Madrid och har en tuff uppgift när returen spelas i den spanska huvudstaden på onsdag kväll.

– Det är klar fördel Madrid, men vi är inte slagna än, säger Kim Källström till Radiosporten.

– Det var inget jättebra resultat för oss, men det är inte så mycket att grina över. Vi vet att vi kan vinna där borta och vi har inte så mycket att förlora nu, tillägger Källström.

Ni brukar ofta vinna mot Real, vad beror det på?

– Jag vet inte riktigt. Jag tror Lyon har mött dem 6 eller sju gånger nu och ännu inte förlorat. Det är speciellt och börjar kanske sätta sig i huvudet.

Du kallade er själva för "brunstiga tjurar", är det så ni laddar upp?

– Det var lite på skoj bara för att beskriva att det var mycket testoseron. Men det var mest på skoj.¨

Det varkar som att du trivs bra i Lyon och Frankrike, är det så?

– Jag har ju varit hela mitt vuxna liv i Frankrik nu, snart åtta år. Det är klart att jag trivs jättebra och Lyon är en väldigt stor och välskött klubb. Man vill inte lämna om man inte har någonting som känns väldigt mycket roligare och det blir inte så mycket bättre än Lyon som klubb.

I Lyon spelar du ju för pengarna, men när du kommer hem och spelar för det svenska landslaget så tycker du ändå att det är en kick?

– Absolut, det är få saker som ger sån stolthet, glädje och passion som att spela för Sverige. Att dra på sig landslagsdressen är alltid väldigt speciellt och det tror jag att alla spelare kan intyga. Det är därför alla älskar att spela.

Johan Tolgert
radiosporten@sr.se

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista