Linköpings Linda Sällström gör 1- mot Arsenal. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix
fotboll - damallsvenskan

Linköping besegrade Dif

Linköpings Sofia Lundgren: "Täpper till bättre i andra"
1:58 min

Gudbjörg Gunnarsdottir höll länge nollan för Djurgården. Jessica Samuelsson i skott i krysset var otagbart och Linköping vann med 1-0.

Det blev en mållös första halvlek där Djurgården var det hetaste laget framåt. Men det var Linköping som gjorde matchens enda mål i den 67:e minuten då vänsterbacken Jessica Samuelsson efter en hörna dundrade in 1-0. Skottet kom från omkring 25 meters håll och landade i det högra krysset. Djurgårdens målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir hade inte en chans.

Gunnarsdottir var annars Djurgårdens bästa spelare, men hon framhöll i stället kollegan Sofia Lundgren i Linköping.

– Linköping vann matchen tack vare henne. Jag tycker att det är helt otroligt hade vi inte gjorde några mål i första halvlek. Om vi hade haft ledningen i halvtid kanske det hade varit en annan match, men om man inte gör mål förtjänar man inte att vinna, säger hon.

Matchen slutade 1-0 till Linköping som klättrade i tabellen till en fjärdeplats.

– Det kommer igenom alldeles för lätt i första, i andra täpper vi till bättre och får igång mittfältet på ett annat sätt och spelar ett enklare anfallsspel. Vi får för många kontringar emot oss i första, säger Sofia Lundgren.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".